fredag den 16. september 2011

Julen står for døren

Ja, det jo ikke løgn. I hvert fald ikke i Slagter branchen.
Ordrene er afgivet på Julefjerkræ og ankomst datoer planlagt.
Nytåret er sågar også i tankerne med idéer til udvalg af kød og planlægning af demoer op til Jul og Nytår.

Produktionen af Sylter er startet, i år både presset og alm. svinesylte. Krydderfedt bliver det også til samt Sønderjysk Surribs.
Lageret af Hamburgerryg og bacon er begyndt at blive bygget op og medisteren produceres i metervis hver dag.

Noget af det bedste ved Efterår/Vinter er alle de dejlige udskæringer som igen får fat. Lamme- kalve- og okseskanker, bove, bryst, tykkam og ikke mindst flæskestegene.
Mine favoritter er Konfiteret Svinebryst, langtidsbagt oksespidsbryst og ikke mindst svinekæber.
Sidst nævnte er jo gået hen og blevet en handelsvare på højde med Guld. Prisen er steget markant siden foråret og prisen til forbrugeren er endda ikke steget med samme procent som slagterne giver hos leverandørerne. Fordelen er dog at man vil kunne købe Iberico Kæber til samme pris, måske endda billigere. 

Så nu det bare i gang når de mørkedages tid kommer og lave mad med sjæl og varme, så vi alle er rustet til slankekur i Januar!

God weekend
/Jesper

1 kommentar:

  1. Der findes ikke bedre årstid. Alt der kan langtids steges, bages og koges er fantastisk. Bare vent måske kommer der noget om en dansk ny klasisker. Skinke saltet i 30 dage. Så let røget. Mmmmmm

    SvarSlet