onsdag den 26. oktober 2011

Så kom skinken endelig

Så kom dagen hvor min dejlige skinke kom tilbage fra røg!!!!!


Og hold da kæft et resultat.....

Som i husker blev skinken gnubbet godt i koriander frø, hvid peber og fennikel frø før den blev lagt på en rist til tør saltning i kølerummet.. Den blev dækket helt af salt så der rigtig kunne blive hevet noget væske ud af den, og samme tid konservere den. Saltet blev skiftet hver anden dag og efter halvanden uge kom der ikke mere væske fra den..
Den fik i alt to en halv uge i salt og blev sendt til røg.

Her blev den koldrøget og tørret over 3 uger.

Resultet er fantastisk..

Smagen er salt, lidt lakrids og med en flot eftersmag af let parfumeret koriander smag.
Duften ligeledes dejlig, meget lakrids og sødme og friskhed fra korianderen.

Det enester der skal justeres er tiden i salt.
Som den er nu syntes jeg den er for salt til at spise alene, men til madlavning er den helt perfekt.
Men da det er en udfordrer til alle de traditionelle skinker som Skagen skinke, Parma, Serrano og endda Iberico skinke har jeg besluttet at i morgen bliver der gjort 3 nye skinker klar, og denne gang får de samme behandling med krydderier og salt, men for at undgå den salte smag, vil de blive saltet indtil der ikke løber væske fra mere ( ca. 1,5 uge tror jeg) og så sende den til røg derefter.

Dette tror jeg vil give en mere rund og afbalanceret smag. Måske endda når den ikke er så salt, vil de andre smagsnuancer komme mere til sin ret.

Jeg lover at der kommer en opfølgning på denne omgang skinker...

3 kommentarer:

  1. Den er sgu lækker, viklet om noget syltet grønt sidder den i skabet!
    Og duften er fantastisk.
    Nu er jeg jo farvet af den, efter som jeg er med i projektet, men kan virkelig godt lide den mængde røg den har fået, helt i balance.

    SvarSlet