torsdag den 8. december 2011

Til julebordet - Hjemmelavet Sylte


Hjemmelavet Sylte

Ingredienser:
1200 gr. Nakkefilet i 2x2x2 cm. tern
1 Svineskank - Udbenet og skåret i samme størrelse - Ben og Svær gemmes.
2 Løg - et helt og et skåret i små tern.
1 Gulerod
1 Fed hvidløg
1 Kanel stang
2 Laurbærblade
en håndfuld peberkorn
en håndfuld Nelikke
8 Kardemomme kapsler
3 spsk. fint salt
1 tsk. Stødt ingefær
Hvidvins eddike - eftersmag
Gelantine - Køb hos slagteren
Vand

Og så i gang
Kødet puttes i en gryde og saltes drysses over, bland det nu godt ind i kødet. 
Tern af Nakkefilet fra Store Lyngdal Frilandsgrise

Hvidløg, Kanel, Peber, Laurbærblade, Nelikke og Kardemomme puttes i gage eller Te filter og ligges på kødet. Et løg og gulerodden tilsættes ligeledes sammen med ben og svær. Dæk nu med vand samt ½ dl. eddike og lad det simre i 2 timer til kødet er mørt. Husk at skum af. Lad kødet stå i vandet 1 time og trække.

Tag ben, svær, løg, gulerod og tepose op og sigte kødet fra suppen (Suppen skal gemmes). 
4 dl. Suppe koges nu op med løgtern i ca. 5 min. 
Imens-
Skær kødet i små stykker på langs, det skal ikke hakkes men skilles i fibrene. 
Put Kødet i en stor skål og drys ingefær over og bland.
I suppen tilsættes lidt gelantine pulver, ca. 3 spsk., det skal piskes godt ud i suppen.
Tilsæt suppen til kødet og bland godt rundt. Smag til med S&P og Hvidvins eddike.

Nu kommer det stykke, hvor mange ikke er omhyggelig nok eller vil tjene en ekstra skilling.
Fyld nu kød op i forme, vil tro at 2 x 5 dl. er passende. Kødet fyldes til toppen. Der vil være suppe tilbage i skålen, det fylder du nu efter med, mens du roder lidt rundt i formen så alle huller lukkes, du får nok ikke brugt alt suppen. Glat nu sylten og lad den stå til næste dag. 
Server på groft brød med Sennep og rødbeder.

Tip: Det er vigtigt at man fylder kødet godt op og pakke det, så undergår man gelantine klumper og man får en flot kødfuld sylte.

Bemærk den tætte struktur uden Gelantine klumper.

/Jesper


2 kommentarer:

  1. gad jeg godt smage - er en gris (hvis jeg så må sige) efter god sylte. der findes så meget dårlig sylte, men hvis man får en god sylte med god sennep og rødbeder... ja så er det jul :-)

    Ser godt ud - har ikke prøvet at lave sylte. Laver anderilette hvert år til jul (meget da alle lige skal have noget med hjem)Men måske skal denne prøves - dog i en kvart størrelse :-)

    /Erland

    SvarSlet
  2. Forstår ikke hvad du siger..kva.. hvad for noget... Hellere Sk... det ud end smide det ud ;-)

    Jeg er sikker på familien gerne tager et stykke af den her med hjem. Jeg må indrømme, jeg var selv overrasket over hvor godt den smager.

    /Jesper

    SvarSlet