lørdag den 30. juni 2012

Nyretap - Morgen mad?

Nyretap



















Fik i dag Nyretap (Onglet, Hangersteak) hjem igen. Vi skulle jo lige samge hvordan den var.



Brunet på panden med Urtesalt.
Stegt 10 min. 180 C.
Hvile 10 min.

Skåret på tværs af fibren.

Smager fantastisk, virkelig god kødsmag.
Kødet er dog grov i strukturen, men er nem at tykke. Mør men med bid.

Helt klart noget der skal indgå i mine madplaner i næste uge!

/Jesper

12 kommentarer:

  1. Man skulle være slagter ;)

    Når nu både du og Fjordrejen har leget med nyretapper, så må jeg sgu også se at få fat i sådan et stykke kød.

    Hvad skal sådan noget egentlig koste? Min lokale slagter har det med at pumpe priserne på alt hvad man skal have bestilt hjem nemlig...

    SvarSlet
  2. Vi tager 200/Kg, men så de trimmet helt ned og delt. Dvs. Ingen Sener eller Talg/Fedt.
    Tror nok Fjordrejens Kød Pusher tager 120/kg og vil tro de ikke er afpudset uden jeg ved det.

    Så vil mene 100-200 kr./kg alt efter om det er trimmet og afpudset eller hel.

    Hvor bor du henne af?

    Mvh
    Jesper

    SvarSlet
    Svar
    1. OK tak, rart lige at have en rettesnor :)

      Bor nord for København

      Slet
  3. Min slagter tager 80 kr. kg, men uafpudset.
    Caroline i Odense (Nørregade 28) tager 120 kr. kg. for nyretapper fra Grambogård

    /Sejer

    SvarSlet
  4. Det en fin pris Sejer.
    Så vil jeg tro at når de er afpudset så koster de vel en 120-130/Kg.

    Det smager fantastisk.

    @Sjønne
    Har du prøvet Slagter Bagger i Humlebæk?

    /Jesper

    SvarSlet
  5. Nyretapper er lækkert! Jeg har snakket en del frem og tilbage med Caroline i Odense, og efter nogle uger fik hun fat i noget fra Grambogård (så både øko. og frilands) og nu har hun det fast. Så jeg køber det også ved Caroline, ligesom Sejer :)

    Jeg steger det dog væsentligt mindre end dig. Jeg kan godt li' når det er "bleu" som det hedder på fransk ;)

    SvarSlet
  6. @martin dette er stegt på arbejde for at smage det, da det sidste vi havde var amerikansk. så skulle lige smage det. er selv til bleu :)

    SvarSlet
  7. Jeg ved ikke helt hvad du forstår ved uafpudset. Jeg skal bare skære den store sene ud af kødet.
    Min slagter "gokker" selv dyrene, så han tager bare nyretapper fra, når jeg bestiller det. De skal hænge i 14 dage. Ellers går de til hakkekød, så det er stort set prisen for hakkekød, jeg betaler.
    En nyretap, der ikke er hængt, kan hakkes sammen med 5-8% marv. Stegt på grillen er det den mest fantastiske hamburger, man kan opdrive :-)

    /Sejer

    SvarSlet
  8. Lyder lækert Sejer. Den hamburger skal jeg prøve, men tvivler på Konen er med på den :-)

    Mvh
    Jesper

    SvarSlet
  9. Er hun vegetar? Marven smelter væk, og efterlader kun smagen, så hvis det er for fedtes skyld, er der ingen fare. Nyretapperne er jo rent kød.

    /Sejer

    SvarSlet
  10. Hehe Sejer, nej Slagteren har ikke giftet sig med en vegetar :-) Mere tanken om ordne Marv og NYREtap,,, Hun har fået nyretap, jeg solgte den bare som Onglet :-)

    /Jesper

    SvarSlet
  11. Uanset hvad, så det jo blot forædlet græs :-)

    /Sejer

    SvarSlet