søndag den 4. november 2012

Kålsotto med Bacon og Svampe - Paleo Risotto

Blomkål ala Risotto med Champignon og Iberico Bacon - MUMS
Efter jeg er begyndt at ligge det meste af mit kost om til Stenalderkost, savner jeg Italien. Især mine favoritter - Pasta og Risotto.. :-(

Men så det godt man kan lade sig inspirere og som ordsproget siger, nød lære nøgen kvinde at spinde!
Eller som her!
Savn og Sult, lære slagteren at trylle!

Ingredienser:
1 Blomkål revet
3 dl. Svinefond eller Hønsefond (Erstat evt. 1 dl. med hvidvin)
1 spsk. Smør
1 spsk. Olivenolie
250 gr. Svampe i kvarte
250 gr. Bacon i tern.(Her er brugt tørsaltet bacon af Iberico/sortefodssvin)
1 Rødløg, snittet
2 fed Hvidløg snittet
1½ cm. Snittet rød chili
1 lille kvist rosmarin, snittet
3 salvieblade snittet
3 spsk. revet Parmesan
1 spsk. Cremefraiche 38%
Salt og Peber

Start med:
Steg bacon sprødt og lad det ligge på et stykke køkkenrulle.
Steg Svampene gyldne på en pande.
Varm smør og olie i en stor pande. Tilsæt Løg, hvidløg, chili og urter og lad det simre et par minutter.
Tilsæt blomkål og lad det suge alt fedtstoffet. Tilsæt nu lidt væde og lad det koge ind, dette gøre til kålen er mør men med bid "Al dente". Det meste af væden skulle gerne være kogt væk.
Tilsæt bacon og svampe. Vend osten og CF i og smag til.

Velbekomme!
Rødlæg - Hvidløg - Chili - Rosmarin - Salvie

Mark Champignon - Fantastisk flotte svampe med det pæneste hvide kød.

Bacon af Iberico bryst, som vi krydder og salter hvorefter vi får røget det ude. Kan erstattes med Lardo, Bacon fra Slagter Aalbæk eller Panchetta.

Bacon i Fedt! Det fandeme fedt!


Grana Padano og Himalaya Salt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar