onsdag den 27. april 2011

Underdog of The Barbeque

Må da helt klart være svinekoteletten. Mange griller nakkekoteletter, fordi de er mere saftige, hvilket til dels er korrekt. Men det er kun korrekt fordi at mange slagterer skære koteletterne af det midterste stykke med en tykkelse på 1-1 1/2 cm. Hvilket ofte giver et tørt stykke kød på trods af alskens marinade og grill sauce.
En god Kotelet skal skæres af det marmoreret stykke op mod nakken, gerne med ben. Tykkelsen skal være 2 1/2 - 3 1/2 cm.
Denne tages ud fra køl ca. 30 - 60 min før brug. Krydres med salt og peber samt et par dråber gylden olivenolie som lige fordeles over fladen.
De skal nu grilles på en grill, så varm at fanden og hans oldemor ikke engang tør komme for tæt på. Ca.2-3 min pr. side (eller endtil der er en god stege skorpe). Derefter lægges den på inddirekte varme til den har fået ca. 10 min. ialt, tag den af grillen og lad den hvile 5 min. Mens du får kaldt venner og familie til bords. Hvis du dog kan holde dem væk så længe.
Det er også vigtigt du køber en Kotelet af kvalitets kød, f.eks Antonius, friland eller økologisk. Skulle du være så heldig at køre Audi A8, så køb af Iberico (sorte fod) svin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar