lørdag den 23. april 2011

Påskeplatte

Som lovet lidt om påskeplatten til Påskebud. Naboerne var tilfredse og omvendte efter aftens indslag.


Først lavede jeg lammerilette:
500 gr lammetern saltes og blandes med peber, spidskommen, rosmarin og timian og stilles på køl i 24 timer.
På dagen puttes det i en gryde med ca. 2½ dl,. lammefond og lad det simre 2½-3 timer til kødet er mørt. Kødet skæres i små stykker og blandes med kogelagen igen til riletten er mættet. Skal serveres ved stue temperatur, evt. lige lunes over vandbad.
Druegel:  350 gr. grønnedruer uden sten, 3 spsk sukker, 1 tsk citronsaft og 3 husblas.
Druer, saft og sukker skal simre i ca. 10 min. Sigtes og husblas i røres. Hældes i en passende form og stilles koldt til stivnet.


Lammebryst: Saltes og krydres natten over. Stilles i en ovn ved 125C. i ca. 2 timer og nedkøles bagefter. Skæres u mellem benene og vendes med BBQ marinade.  Grilles før servering.
Stuvet Spinat: 500 gr. frossen spinat puttes på en pande med 1 spsk. vand og varmes op til spinaten er blevet blød. Frisk hakket chili og groft peber tilsættes. Piskefløde tilsættes og jævnes, smag til med salt og peber.

Gratin dauphinios: 4 Store kartofler skæres i tyndeskiver. Taglægges i et hvidløgsmurt fad. 3 Æg, 2½ dl. Creme fraiche 38% og 2½ dl. sødmælk piskes med 1 Knivspids muskat. Blandingen hældes over kartoflerne og disse bages ca. 1½ time ved 200C.
Lammekrone: Lammekrone krydres godt og brunes godt af på grillen, steg derefter inddirekte på grillen i ca. 15 min og lad den hvile inden den udskæres mellem benene.

Jeg tilsatte lidt Squash i kartoflerne og kogte en glace på Lammefond, oksefond og gastrik.

Så er der samlet lammeplatte.//Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar