lørdag den 25. juni 2011

Confiteret Label Rouge lår til Grill

Lige en opskrift på en God Grill ret med Labelrouge lår. I skal forvente den tager 3 dage at gøre klar, da vi snakker en confit!
Grunden til der ikke er mål på, er at det hele er baseret på Vægten af lår, samt størrelse på Gryde/Ildfastfad.

Til 4 personer:
4 Hele Labelrouge lår (andet kan også bruges)
Salt
Groft Peber
Timian
Rosmarin
Salvie
Æblesaft
Hønsefond
Andefedt


1. dag
Lårene saltes med:
10 gr. Salt pr. kg.
2 gr. Peber pr. kg.
Urterne hakkes groft og blandes med lårene som nu skal stå 24 timer på køl.

2. dag
Lårene duppes tørre for væde, da dette har tendens til at branke.
Et ildfastfad eller gryde klargøres med ca. 2 cm. andefedt i bunden, hvorpå lårene lægges i et lag.
Der hældes nu lidt kold hønsfond og æblesaft på, samt mere andefedt.
Forholdene skal være ca. 1 del hønsefond – 1 del æblesaft – 2 del Andefedt.
Gryden sættes nu i en koldovn med låg over og ovnen sættes til 120 C. De skal nu stå her ca. 2-3 timer, de må ikke bulderkoge men bare stå at hygge sig til de er færdige. Dvs. der skal komme klar væske ud af dem hvis man stikker i dem og de skal begynde at slippe benene.
Nu skal de bare stå natten over i lagen på køl.

3. dag
lårene tages ud af lagen/fedtet og lægges på et fad. Opvarm lagen, bare til den er smeltet og pensel nu lårene godt med dette.
De kan nu grilles eller steges i ovn ved 225C. i ca. 20 min. til de er sprøde.
Server med stegte rosmarin kartofler, salat og en fad lageret Chardonnay.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar