søndag den 25. september 2011

Ny dansk skinke klassiker

Så er skinken sendt afsted til røg.
Jesper og jeg har gang i et sjovt projekt på arbejde, at lave den bedste røget dansk skinke.

Det hele startede med en flot 10 kg's skinke der blev tunnel udbenet, altså uden at lave snit i den, dette giver en hel skinke bare uden ben.

Efter udbening er den blevet gnubbet med stødt fennikel, koriander frø og hvidpeber.
Det håber jeg vil give en let lakrids smag(fennikel), dybde(korianderfrø) og krydder(hvidpeber).

Skinken har ligget i blanding af nitrit salt(40%), alm. salt(40%) og sukker(20%) som er blevet skiftet flere gange og den har ligget på rist så væske kan løbe fra.

Nu har den så ligget i 3 uger og blev i fredags sendt til rygning.

Rygning kommer til at tage ca. 3 uger, da den skal rygges nænsomt og over rigtig mange gange,...

Glæder os helt vildt.....

Glad gris på vej til røg.


Følg med, så kommer der opdatering på den..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar