mandag den 5. september 2011

Se det glad Frilandsgris!

Var i Søndags ude og besøg en mulig ny leverandør af en lokal gris til mit arbejde. Vi var på udkig efter en der satte kvalitet og dyrevelfærd i topsædet, kommer fra lokal området og virkelig har hjertet med i sit arbejde.

Dette fandt vi og fik aftalt et møde og fremvisning af gården.

Gården lå i nok det smukkeste landskab jeg har set i Danmark. Området lå på en bakke top med markene i dalen neden for. Rundt om var der bakker med skov, så man stod i en meget fredfyldt gryde med dyr omkring sig.

Grisene bliver kun avlet efter hvor mange han har solgt og der er vente tid, da det tager ca. 4 mdr. fra han får smågrisene til de er klar til slagtning.
Små grisene er 3 mdr. ved ankomst og kommer direkte på friland hvor de også indfanges igen (når de er ca. 7 mdr.) ved at der fordres i transportvognen, så man undgår stress.
At grisene har det godt var der ingen tvivl om, de kom glad hen og gik i gang med at gumle på min datters gummistøvler og de flokkes om en. Tamme var de ikke, men sky så absolut heller ikke.Over alt kunne man høre smasken fra grisene som rodede rundt i jorden efter rødder og lign. hverdag går bonden ned og flytter hegnet så grisene hverdag får adgang til et nyt stykke grønt område med Kløverblomster og Engblomster.  Om vinteren når græsset er dækket af sne får de en slags græs insilage sammen med Korn som de får hele året.
Racen er en blanding mellem Landrace/Yorkshire og Duroc, hvilket giver en mager gris med en flot marmorering i kødet.

Nu venter vi bare på at få den første gris til prøvesmagning og "gennemsyn".
Jeg håber virkelig smagen afspejler grisenes "gode liv" og deres kost.

Lige et billed af et par socialedyr som hygger sig sammen


/Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar