onsdag den 2. november 2011

Spaghetti Carbonara - SimpeltDenne ret er min datters yngling. Hun bryder sig ikke om parmesan på f.eks. Bolognese, men her er hun klar over det er der og hun spørger altid om jeg nu har husket det.

Opskriften er efter Sølvskeen's, dog justeret lidt på mængderne. Jeg må indrømme jeg tror også dette er den originale, selv om de fleste påstår at Carbonara er med hvidvin og Fløde.
Grunden til jeg tror denne er den mest autentiske er at i min verden er:
1. Pasta var noget fattige folk spiste
2. Kød var nok ikke allemands eje i det gamle Italien, det var det jo heller ikke i DK.
3. Pancetta som oprindelig bruges er et konseveret stykke kød, altså igen IKKE en luxus vare som frisk kød.

Nå, men grunden til jeg ikke laver med pancetta er at Kone og børn ikke kan lide det.

Så her er min Datters ynglings ret:

Du skal bruge følgende til 4 personer
500 gr. Spaghetti
400-500 gr. God Bacon i strimler
4 past. æg
100 gr. Frisk revet Parmesan eller ½ og ½ med Pecorino
1 fed Hvidløg
1 Kvist Rosmarin
1 spsk. Olivenolie
Salt og Peber

Nu gør du som følgende!
Kog pastaen efter anvisning - Steg bacon sprød men ikke hård og for mørk i olien med hvidløg og rosmarin. Bliver urterne for mørke, tages de op.
Riv i mellem tiden osten FINT!
Si pastaen og vend æggene i massen, pas på ikke at varme for hårdt op, da de vil blive til røræg i stedet. Vend osten i, gem lidt til anretningen.
Op i en dyb tallerken, drys med Salt, Peber og Bacon - Afslut med et drys ost. Server med godt brød.

Bon Appetito!


2 kommentarer:

 1. Jeg var engang (for 25-30 år siden) til noget italiensk madlavning med en italiensk kok - han sagde at hvis jeg kom fløde i min carbonara blev jeg smidt ud af hans kursus :-)

  Så jeg har aldrik kommet fløde i, men for at få lidt af det fede har jeg brugt flere æggeblommer end hele æg (det gjorde den fattige nok heller ikke) og så en del (det hele) af bacon fedtet.

  Men en fin klassisk ret - og så smager det !!!

  /Erland

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med dig og erland omkring det med Fløden. Den hører ikke hjemme i en Carbonara. Jeg spiser det hver gang jeg er i italien og har kun en enkelt gang (på en touristfælde af en restaurant) fået den serveret med fløde i. Da jeg bad om at få den lavet uden, så blev tjeneren glad og undskyldte med at han troede vi var amerikanere :-)
  Jeg bruger, som erland, også et par æggeblommer mere end jeg bruger æg. Dette giver en mere cremet konsistens. Desuden så skal den have rå mængder af friskkværnet sort peber.

  Det er en ret for guder.

  Kim Schulz

  SvarSlet