fredag den 13. januar 2012

Spansk inspireret omelet / æggekage

I mandags stod den egentlig på lasagne, men da fruen skulle til træning ønskede hun at spise senere end os. Ja, så retter man jo ind ;) jeg kiggede i køleskabet, der var bla. Masser af æg, chorizo pølse (middel stærk og ikke for tør), løg og hvidløg.
Jeg brugte til en person:
3-4 æg
3-4 spsk mælk
1 løg i skiver
1 fed hvidløg i tynde skiver
Chorizo i skiver efter ønske
Manchego efter ønske.

Løg og hvidløg blev sauteret klare i lidt olie, tag dem af panden (med 26 cm i dia.)
Put pølsen på og lad den stege 1-2 min. Tag dem af og læg på køkkenrulle.
Pisk æg og mælk med salt og peber evt. Lidt safran.
Put det på panden og lad det stege ved middel varme, prik med paleten så det våde løber ned under det bagte og løft lidt. Når æggene er næsten færdig bagte og der kun er lidt flydende æg. Lægges løg og Chorizo på den ene halvdel og riv en masse manchego ud over det hele. Fold nu omeleten over så den ligner en halvmåne og steg videre et par minutter og vend den ved hjælp af en palet mere.
Steg færdig og server med rugbrød og/eller salat

/Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar