mandag den 1. oktober 2012

Okseculotte - Skysauce - Rosenkål på 2 måder

Tilføj billedtekst


Fantastisk lækker ret, måske lidt 80er-90er men det smager jo skønt.

Til 4 personer skal du bruge:
1,2 kg. Okse Culotte eller kalveculotte

1 kg. Små kartofler
lidt olie
salt
peber
Sesamfrø

500 gr. Rosenkål
2½ dl. Fløde
1 tsk. Sukker

1 Æble i papirstynde skiver, marineret i lidt citron og vand.
Olie/eddike dressing
sesamfrø

30 gr. Smør
1 Stor spsk. Hvedemel
½ l. Oksefond
2 dl. Piskefløde

I gang:
Tænd ovnen på 175 gr.
Krydder Culotten med salt og peber. Brun den af på en pande i Klaret smør eller olie.
Vask kartoflerne og mariner dem i olie, salt, peber og sesamfrø. Bag dem i ovnen i 35 min til møre.
Tag kartoflerne ud og sæt stegen i ovnen med stege termometer, steg den ca. 30-35 min til en centrumstemp. til 56C.
Imellemtiden pilles de yderste blade af rosenkålen og kasseres. Derefter plukkes ca. 4 blade fra hver rosenkål som skal marineres i Olie/eddike dressingen.
Rosenkål hjerterne koges møre i fløden med sukkeret i ca. 15 min. blend det med stavblenderen og smag til.

Når Steges har nået de 56C. tages den ud og dækkes let til. Ovnen skrues op på 225 C. med grill og kartoflerne får et skrald på 15 min.

Smør smeltes i en kasserolle og melet røres ud her i, rør jævnligt i ca. 5 min til proteinerne i melet er kogt godt ud og melet evt. har fået en let brun farve (Brun Roux). Tag af varmen og pisk fonden i, tilsæt fløde efter smag og lad saucen tykne. Smag til og tilsæt kulør til ønsket farve.

Anret nu pureen under kødet og kartoflerne ved siden af. Æblerne anrettes med rosenkålbladende som en salat, sauce serveres selvfølgelig til.

Server evt. brunede perleløg til.
Citron fromage til dessert gør det hele lidt mere 80er.

Velbekomme!

/Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar