søndag den 26. juni 2011

Flansksteak med spansk inspiration


Til 2 personer:

Tænd ovnen på 225 C.

Ingredienser:
1 Flanksteak ca. 600 gr. - Marineret natten over.


4 Bagekartofler - skåret i 8 både pr. stk.
2 spsk. Tørret Timian
½ tsk. Karry
1 tsk. Paprika
½ tsk. Løgpulver
Olivenolie

3 Snak Peber
1 Stort Rødløg - Skåret i tynde halveskiver
Bredbladet Persille - Groft hakket
Honning
Sherry eddike
Smør

2.5 Dl. Oksefond
½ Dl. Rødvin
2.5 Dl. piskefløde
10 Peberkorn
2 Fed Hvidløg
10 Estragon Blade
4 cm. Rosmarinkvist
4 Blade Citronmelisse
Tørret timian
Sherry eddike
Honning
Salt
Peber

Tilberedning:
Først grilles snack peberene på skindsiden til dette er sort, lægges i pose og på køl, hvorefter skindet pilles af og peberne skæres i strimler. En lille håndfuld skæres dog i tern og gemmes til saucen.

Fond, vin og krydderurter puttes i en gryde og reduceres til ca. 1½ dl. Sigtes.

Kartoffelbådene vendes med olivenolie til de er dækket (de skal ikke svømme i det) og krydderierne. Sættes på en bageplade med bagepapir, med "ryggen" ned. Sættes i ovnen i 45 min. ved 225 C.

Når der er 25 min. tilbage grilles flanksteaken ca. 6 min. pr. side og lad hvile til resten er færdig.

Rødløg steges i smør til de bliver kraftigere i farven og har suget noget af smørret. Tilsæt nu ca. 1-2 spsk. honning og 1-2 spsk. Sherry eddike og smag til med salt og peber. Hældes i en skål. Persille og Snackpeber tilsættes og vendes rundt.


Indkoget til saucen hældes på en pande og bringes i kog. Tilsæt timianen. Fløde tilsættes lidt af gangen, til man har den ønsket konsistens og styrke. Smages til med Honning og Sherryeddike samt salt og peber. Tilsæt de ternede peberfrugt.

Skær flanksteaken ud i meget tyndeskiver og anret sammen med Salaten.
Server en Ung Priorat med masser af frugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar