mandag den 15. august 2011

The Gingerpig Meat book - Anmeldelse

Billeder fra www.Thegingerpig.co.uk


For nogle måneder siden købte jeg denne bog.
En af anmelderne skrev at det var Kød elskerens Bibel, så jeg tænkte ;" Med det stempel, må den være noget for mig".

Bogen er i Hardback og utrolig flot i sig selv, tyk cover med følelsen af kvalitet.

Jeg begyndte først at bladre i den, men fandt hurtigt mig selv sidde og læse i den som en anden historie bog.
Den går tæt på kødracerne som denne "landmand/indehaver af slagter butikker" har valgt at bruge, hvordan han opbyggede sin besætning af gamle Engelske racer, det gælder både Gris, køer, får og Høns. Men en ikke for lang men godt forklarende beskrivelse af hver races eneskaber. Man når ikke at blive træt af det, dog ganske velinformeret.

Bogen har også en kogebogs del, hvor man følger Året på gården, startende September. Retterne er så lagt ind sæsonmæssigt og med dertil tilhørende grøntsager som også er i sæson. Der er også en beskrivelse af hvad der på gården sker i månederne.
Det er en bog hvor man virkelig får info omkring alt hvad angår Racer, opskæring, tilberedning og ideerne bag.

Billederne i bogen er for mig flotte, de viser gården som den er når det har regnet, med mudder på gårdspladsen o.lign. Vil beskrive dem som rå :-)

Helt klart en af mine bedste bøger! Et must for Kød elskere!

3 kommentarer:

 1. Hej Jesper.

  jeg vil gerne sende dig en invitation til vores netværk hos http://www.madmedier.dk, men kan ikke lige finde en kontaktmail på din blog?

  Kontakt mig endelig hvis det har interesse!

  /Kristina
  kp@madmedier.dk"

  SvarSlet
 2. Hej
  Har mange kogebøger - men mangler mange gange noget der kommer lidt bagom. Så måske var dette et godt bud. Ved ikke nok om udskæringer, selvom jeg øver - køber altid en hel kalvetyksteg og skærer det ud og fjerner den store sene osv. Men må indrømme at man kan ikke lige hoppe en slagter uddannelse over :-)
  Men lidt hjælp fra en bog..........

  /Erland

  SvarSlet
 3. Bogen har ikke så meget med udskæringer, der skal du nok nærmere have fat i "Klassiske Køkken Skole" eller andre grundbøger.
  Mange af mine "billigere" kogebøger har nogle illustrationer og billed serier omkring det emne, men man kan jo sjældent læse sig til en håndværker uddannelse! :-) Så du må bare i gang...

  /Jesper

  SvarSlet