mandag den 15. august 2011

Hyben-blomme marmelade

Giver ca. 700 ml.

300 gr. Renset hyben, grofthakket
300 gr. Blå blommer u. Skind og kerne, grofthakket
200 gr. Sukker
2 spsk. Honning
2 tsk. Vanillesukker
1/2 dl. Vand
Saft af 1-2 citroner, efter smag.
1-3 tsk. Melantin

Hæld vand, hyben og blommer i en gryde og lad simre under låg i ca. 5 min.
Tilsæt honning, vaniliesukker, citron samt det meste af sukkeret. Lad det simre ca. 10 min. Mere uden låg. Blend nu med stavblender til ønsket konsistens, gerne lidt groft.
Tilsæt resten af sukkeret med lidt Melantin. Lad koge uden låg ca. 2 min. Test konsistensen, tilsæt evt. Mere Melantin. Smag til og hæld på destiliseret glas.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar