Her en lille opskrift på en lækker og hurtig æblekage..
Kan også laves med andre frugt eller bær.
Ingredienser:
200g. brun farin
100g. smør
4 æg fra fritgående
200g. hvedemel
2,5 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
2 store eller 4 små æbler efter smag
lidt rom, cognac eller andet spiritus efter smag
Tænd ovnen på 180 grader
(Dette trin kan undlades. Æbler kan bare kommes i uden de flamberes.)
Start med at skær æbler i kvart, varm lidt smør på panden og kom æbler der på.
kom spiritus på og sæt ild til det... pas på loftet.
Pisk brun farin og smør cremet. Tilsæt æg et af gangen mens der piskes.
Bland mel, bagepulver og ingefær.
Vend melblanding i dejen.
Æblerne kommes i en springform 24cm eller bradepande på ca. 20x30cm,
arranger dem pænt da det bliver toppen af kagen,
Hæld kagedejen over æblerne og glat toppen ud så den er lige.
bages i ca 35 min, check med en tandstik, hvis dejen hænger fast skal den have lidt mere.
køl kagen af i 10-15 min og server derefter med creme fraiche måske med lidt vanilje sukker i....
Bon Appetit
Og den smager fantastisk!
SvarSletflot kage at se på og så smager dem himmelsk
SvarSletDÅRLIG!
SvarSlet