Jeg laver altid en stor portion til december. Denne opskrift giver 3 L. plus en lille slat til smagsprøve, som kan nydes med det samme, så kan man evt. lige tilsætte lidt ekstra til resten af flaskerne hvis der mangler noget.
Jeg bruger:
3
L. Æblejuice
600
gr. Sukker
1
tsk. Kanel stødt i Tefilter bundet
10
fennikelfrø i Tefilter bundet
5
nelliker i Tefilter
bundet
5
peberkorn i Tefilter bundet
3 Vanilestænger, korn skrabet ud
1
Øko citron - Skal og saft
1
Øko Appelsin - Skal og saft
3
Stjerneanis
Fyld
pr. flaske:
1
kanelstang
½ tørret ingefær
5
nelliker
5
kardemomme kapsler
2
strimler citronskal
1
hel vanilestang fra selve opkoget
Selve tilberedningen er nem, du gør som følger:
Hæld ingredienserne
i en gryde og varm op til kogepunktet, lad det stå ved den temperatur omkring 5
min. Skal ikke koge.
Hæld det hele på
afkogte patentflasker gennem en sigte.
Tilsæt fyldet og
luk.
Giver 3
Patentflasker plus en smagsprøve.
Lad det trække min.
3 dage inden man tager hul på det.
Blandingsforhold er
1 del gløgg og ca. 2 del hvidvin/æblemost som varmes op, ikke koge (gør det selv i microen i portionskopper). Tilsæt evt. en skvat hvid
port lige inden servering.
Fyld kan laves af
tørret abrikos i tyndestrimler som har trukket i Calvados og Portvin.
/Jesper
Den var speciel :-)
SvarSletJeg plejer at sige at Gløgg er Mysli med varm rødvin. Denne her tror jeg endda jeg ville kunne lide - prøves skal den da
/Erland