Fredag hos os er ofte Pizza aften, da det er nemt at lave og let før Fredags snoller.
Joselito Chorizo |
Til denne pizza blev der brugt nok verdens dyreste Chorizo fra Joselito som koster i omegnen af
120.- / 100 gr.
samt en god Fåreost fra Spanien med rosmarin og honning.
En god krydret Chorizo kan bruges i stedet.
Til Bunden skal bruges:
10 gr. gær
1 1/4 dl. vand - lunken200 gr. Pizzamel
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Opløs gær i vandet og tilsæt salt.
ælt melet i lidt af gangen og tilsæt olie til sidst. Ælt det hele godt igennem ca. 5 min.
lad det hæve min 30 min. gerne natten over på køl.
Pizza sauce:
1 ds. Hakket tomat
1 lille skalotteløg - fint snittet
evt. Hvidløg - fint snittet
4 blade bailikum
1 spsk. Tomatpure
salt og peber
Lad skalotteløg stegebløde i lidt olivenolie sammen med evt. hvidløg. Det må ikke blive brunt.
Tilsæt hakket tomat og lad det simre ind, til det meste væske er væk. Tilsæt Pure, fint revet basilikum og smag til.
Fyld
15-20 skiver Chorizo
10 gode sorte oliven - halveret
8 Cherry tomater - Halveret og væden klemt ud.
Spansk fåreost med Rosmarin og Honning |
Lidt reven mozzerella
Reven Fåreost i rigelig mængder
Så vi klar!
Ovnen skal være varm. 250 C. helst med over/undervarme.
Ud rul dejen og placer den på en tynd bageplade eller pizza sten, fordel saucen, lidt revet mozzerella og tomater.
Bag det i 5 min. tag pizzaen ud og læg oliven og fennikel ud oven på lægges chorizo og til sidst en masse revet fårost.
Bag nu pizzaen i 8 min. til gylden og sprød.
Server med en krydret let lageret Tempranillo.
/Jesper
Ingen kommentarer:
Send en kommentar