torsdag den 23. februar 2012

Ande Confit - Confit de Canard


Enebær, Salt, Peber, Rosmarin og Timian. Mangler bare Hvidløg

Andeconfit, min absolutte farvorit vinterspise, dog den heller ikke er dum resten af året.
Retten er simpel, men kræver dog en masse Andefedt, som koster det samme som guld, især efter FedtSkatten er kommet.
Men har man stegt en and, så gem fedtet. Si det og frys det ind eller sæt det på køl. Er det på Køl skal det bare jævnligt op og koge også har man forlænget holdbarheden igen, dette kan man blive ved med.

Min opskrift er simpel og har bedst af at blive lavet en uge før man skal bruge dem.

Til 4 personer skal man bruge følgende:

4 store Andelår - Gerne Dansk landand da den er meget fed.

Disse skal saltes med følgende mængde pr. kg.
12 gr. Salt
2 gr. Peber

Derudover tilsætter jeg 
Knuste enebær, en 5 stykker.
En stor rosmarin kvist
En håndfuld Timian stilk
2 Fed hvidløg, knust med let tryk af den bredeside af en kniv.

Lad det hele stå i en skål på køl 36-48 timer.

Tag det op og dup det tørt, ikke fjern krydderier o.lign. kun det fugt som sidder fra Salt udtrækket, da det har tendens til at branke.

Læg et lag andefedt i en bred gryde.
Fordel andelårene rundt i gryden med skindet ned, dæk nu med andefedt og tænd gryden. Den skal lige op og koge, så skruer man ned og skummer den. Nu det vigtigt den står ved 80 C. dvs. den må ikke bulderkoge, men skal stå og ryge og afgive lidt bobler her og der. Lad den stå sådan ca. 2 timer, til lårene er møre, kødet skal stadig            sidde på, men man skal have fornemmelsen af at det nemt falder af.

Tag dem nu over i et dybt fad.
Sigt andefedtet over, så de er dækket. Skal de bruges dagen efter behøves de ikke dækkes hel, men skal de stå længere skal de være dækket.

På selve dagen tændes ovnen på 150 C. og lårene brækkes ud af andefedtet og lægges på et stykke bagepapir med skindet op og med en skefuld andefedt på. Giv dem nu 10 min. Skru op på 225C. og giv dem ca. 15 min. mere, så skindet bliver sprødt som glas.

Server dem med Rødkålsalat og pandestegte kartofler som steges i andefedt og rosmarin.

Andefedtet som er tilbage, varmes op til flydende form og puttes i en skål, det kan nu holde sig 2-3 uger på køl. Eller man fryser det, så har man altid Guld til lidt lækker stegning. Især Pommes Fondants kogt møre i Andefedt er klasse!

/Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar