onsdag den 22. februar 2012

Unghane i Rodfrugter



Ingredienser:
Unghane, denne er fransk ca. 1800 gr.
1 Unghane ca. 1800 gr.
1½ dl. Hvidvin
2 dl. Æblesaft
2 tsk. Maizenna stivelse udrørt i ½dl. kold vand
Hvidløgspulver
Salt
Peber
2 dl. Majsmel fint.
4 Gulerødder
4 Bagekartofler
2 Majroer
1 Løg i skiver
2 fed hvidløg
Kartofler, Gulerødder og Majroer


Forberedelse: 
Parter kyllingen i 8-10 stykker og krydder dem med Hvidløg, salt og peber. Put 4 stykker i en pose af gangen med lidt majsmel og ryst.
Skræl Rodfrugter og skær dem i grove stykker a ca. 2 cm.
Snit løg i skiver
Sæt ovnen på 180 C. IKKE varmluft.
Kylling vendt i Majsmel og Krydderier

Tilberedning:
Varm lidt olie i en stegegryde, put hvidløg i og lad det stege lidt. Brun nu kyllingen her i og tag dem op. Dæk bunden med Rodfrugter og løg, hæld hvidvin på og lad det lige koge lidt ind, tilsæt æblesaft og "Maizenna vandet". Slut for gryden og læg kyllingen i et lag oven på rodfrugterne med skindet op.
Sæt gryden i ovnen i 45 min.
Skru så op på 225 C og lad det stege ca. 15-20 min mere.

Server nu retten med de møre dog faste rodfrugter og saucen, samt evt. Salat og brød.


/Jesper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar