tirsdag den 9. oktober 2012

Paleo - Svinemørbrad med Rodfrugter - Opskrift



Denne opskrift er lavet på 2 slags rodfrugter og lækkert, mageret og sundt svinemørbrad.

Du skal bruge til 4 personer:
2 Afpudset svinemørbrad, gerne med god marmorering
Salt og Peber
Olie til bruning.

1000 gr. Persillerødder
1000 gr. Rødbeder
1 Hvidløg, hvor fedene er pillet
1 spsk. Hakket estragon
1 spsk. Timian
1 dl. Æblesaft/juice
1 spsk. Smør (Kan ud lades).
Salt
Peber
Olie til bruning

Så igang!
Tænd ovnen på 200 C. (Ikke varmluft).
Skræl og skær rodfrugterne i 1x1 cm.
Start med at brun Persillerødderne, når de lige har fået 3-4 min. tilsætter du rødbederne og giver dem et par minutter med.
Tilsæt hvidløg og krydderurterne, samt salt og peber.
Sæt i ovnen i 30 min.

Nu tager du mørbradene ud fra køl og krydder dem med salt og peber. Lad dem nu stå og få temperatur ind til de 30 min. er gået.
Tag rodfrugterne ud. Brun nu mørbradene godt i olie. Læg dem OVEN på rodfrugterne med et stege termometer i enden. Sæt det hele i ovnen igen og steg kødet til en centrums temperatur til 58C.

Når kødet er klart, tages kødet af og lad det hvile 5 min.
Imens koges rodfrugterne med lidt æblejuice og smør, som vil fungere som "sauce", da det gerne skal hænge ved rodfrugterne.

Skær nu kødet ud i skiver, det skulle gerne være pænt lyserød og meget saftigt!!!!
Persillerødderne og hvidløget bliver blødt og sødt og rødbederne tilføjer lidt bid og jordagtige toner.
Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar