fredag den 9. november 2012

Æblesmør med Lakrids

Nu har min kone rykket så længe for at jeg skrev opskriften ned, så Karen Margrethe kan lave æblesmør..

Så til ære for Karen Margrethe kommer den her: Inspireret af opskriften fra Piskeriset.dk hvis opskrift kan ses Her

Du skal bruge:
1½-2 kg Syrlige æbler, skåret i små stykker med det hele,
½ L. vand
400 gr. rørsukker
1 Stor vaniljestang, flækket
Lidt salt
2 tsk. Lakridspulver, tilsættes senere.

Start med at putte æblestykker og vand i en gryde og lad det simre til æblerne er kogt ud som grød.
Pres massen igennem en sigte så man får en ren og fin pure. Put det i en gryde eller pande og tilsæt sukker, vanilje og et pinch of salt :-)

Lad det simre til massen begynder at blive lidt karamel i farven. Det skal stå og simre ved middel eller lidt under. Husk at røre i det ofte. Konsistensen skal være man kan putte en ske fuld på en tallerken uden det falder sammen, men skal heller ikke være gelé.

Når konsistensen er ved at være der, tilsættes lakridsen.

Man kan også tilsætte Kanel i stedet, så skal det bare tilsættes sammen med sukkeret.

Hældes på Skoldede glas. Giver ca. 500-700 ml.

Serveres på ristet boller eller som tilbehør til grisebasse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar